Freedance Utrecht

8 juli - iedere 2de zaterdag van de maand

één prijs hele avond: E16 en nieuwe locatie!

MENU

Freedance Utrecht

 

Freedance Utrecht is in de zomer van 2016 ontstaan vanuit de behoefte ook in het 2e weekend van de maand in Utrecht te kunnen dansen in, en vanuit een inspirerende workshop.
DansJeVrij in Amersfoort diende hierbij als ‘lichtend voorbeeld’.

 

Freedance Utrecht wil graag een ontmoetingsplek zijn voor dansers om het dansen. Leeftijd en ervaring zijn niet van belang, wel dat een ieder zich vrij voelt op eigen manier te bewegen.
Daarom is het fijn dat we ons veilig weten. Die veiligheid kunnen we creëren wanneer we onze grenzen bewaken en tijdig aangeven, en die van anderen respecteren.
We zijn vrij om op ieder moment een dans met anderen aan te gaan als ook weer los te laten. Zo ontstaat er een ‘vloeibare’ vloer waar we zowel contact als vrijheid kunnen ervaren.

 
De danszaal heeft een fijne professionele dansvloer die als het ware bij iedere aanraking onze voeten kust. We dansen op blote voeten (of dansschoentjes met zachte zolen). 


Het verzoek is geen nagellak te gebruiken, dit geeft onherstelbare schade aan deze vloer.

Ook is de dansvloer niet geschikt, en daarmee helaas niet toegankelijk, voor rolstoelen.

 

We dansen in makkelijk zittende kleding zonder scherpe onderdeeltjes, waar we ons lekker in kunnen bewegen. Boven de danszaal is ruimte waar we ons kunnen omkleden.

 

In diezelfde ruimte staat ook kruidenthee, water en fruit klaar en is het gezellig uitwisselen.
In de danszaal, op de dansvloer, willen we graag vooral de muziek horen en de dans ervaren. Het kan een bijzondere danservaring geven als het alleen de muziek is die klinkt. Het verzoek is dan ook buiten die ruimte met elkaar te spreken.